Бубић: Процес против Додика и Лукића треба прекинути, нема правно утемељење

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 10:09

Бубић: Процес против Додика и Лукића треба прекинути, нема правно утемељење

Судски процес против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића у Суду БиХ правно је отрован и треба га што пре окончати, јер нема правно утемељење, изјавио је данас адвокат Горан Бубић. Фото: Танјуг/Марко Ђоковић Бубић је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << то рекао након јучерашњег рочишта на којем се, како каже, видела неспремност и брзоплетост. Сматра да цели процес показује да Тужилаштво нема ништа у оптужници и да само жели да направи фарсу.
„Јучерашње рочиште, на које су позвана четири сведока, само је симулација суђења. Сведоци су били непотребни, јер одбрана није оспоравала доказе који су предочавани саслушањем једног сведока. Реч је о доказима који су објављени у Службеном гласнику, те их практично није ни требало посебно достављати“, навео је Бубић гостујући у Јутарњем програму РТРС.
У Суду БиХ је јуче одржано рочиште у предмету против Додика и Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника.
Суд је одлучио о поновном спајању два предмета након што су раздвојени 17. фебруара, због тадашњег здравственог стања Лукића.
Vučić: Postigli smo načelni dogovor za pravljenje Pokreta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бубић: Процес против Додика и Лукића треба прекинути, нема правно утемељење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.