Мило Марковић, члан ИО Дунав осигурања: У билансима готово да нема неисплаћених ликвидираних штета

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 10:00

Мило Марковић, члан ИО Дунав осигурања: У билансима готово да нема неисплаћених ликвидираних штета

„Дунав осигурање“ испунило планиране циљеве Фото: Pakt studio/Andrija Jovanović Након веома изазовне и за Компанију тешке 2022. године, обележене геополитичком кризом и инфлацијом као производом те кризе, „Дунав осигурање“ поставило је оптимистичне циљеве за 2023. годину. То су, по речима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мила Марковића, члана Извршног одбора Компаније, пре свих задржавање лидерске позиције на тржишту, раст премије осигурања, висок степен ажурности у ликвидацији штета и рационализација трошкова пословања.
„Сада, када су познати резултати за 2023. годину, могу с поносом да кажем да смо испунили задата очекивања. Тржишно учешће је 26 одсто, чиме смо потврдили лидерску позицију. Премија осигурања је премашила износ од 40 милијарди динара, што је раст од 14,3 одсто у односу на остварену премију у претходној години“, истакао је Марковић. У 2023. долази до постепене стабилизације висине одштетних захтева те је износ ликвидираних штета растао по стопи од 11,9% у односу на 2022. годину, када је раст износио готово 24%. У том сегменту, како истиче Марковић, Компанија „Дунав осигурање“ исказала је завидну ефикасност у решавању одштетних захтева, ликвидацији и исплати штета. „То најбоље илуструје податак да последњег дана 2023. године Компанија у својим билансима готово да нема неисплаћених ликвидираних штета, односно оне су мање од 0,3%“, појаснио је Марковић.
Компанија „Дунав осигурање“ је и у 2023. години наставила са спровођењем стабилне дивидендне политике којом је планирана исплата дивиденди у износу од 50% остварене нето добити Друштва.
„Све то шаље поруку нашим осигураницима да је реч о сигурној и стабилној компанији и да су њихова права високо гарантована“, додао је Марковић.
Katastrofalne štete i inflacija neprijatelji osiguranja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мило Марковић, члан ИО Дунав осигурања: У билансима готово да нема неисплаћених ликвидираних штета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.