Врховни суд САД заказао саслушање аргументације Трампа

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 08:58

Врховни суд САД заказао саслушање аргументације Трампа

Врховни суд САД заказао је за 25. април саслушање аргументације Доналда Трампа који тврди да га председнички имунитет штити од кривичног гоњења по оптужбама у вези са покушајима да поништити свој изборни пораз 2020. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Суд је објавио свој ажурирани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << календар заседања недељу дана након што је пристао да разматра овај случај и практично да „ветар у леђа“ бившем председнику САД обустављањем кривичног поступка.
Тај поступак је покренуо специјални правни заступник Џек Смит, именован да истражује и потенцијално кривично гони Трампа у случају за који се сумња да је кривично дело, јер у том поступку постоји сукоб интереса за редовне правосудне органе, преноси Ројтерс.
Врховни суд је раније обелоданио да ће саслушати Трампове тврдње, али није одредио тачан датум заседања. Судије Врховног суда ће разматрати и разлоге због којих је нижа судска инстанца одбила Трампов захтев за имунитет од кривичног гоњења за радње које су имале за циљ да преокрену изборну победу Џозефа Бајдена.
Трамп, први бивши председник САД који је суочен са кривичним пријавама, спреман је да постане кандидат Републиканске странке на наредним америчким председничким изборима, 5. новембра ове године.
Tramp pozvao pristalice Niki Hejli da ga podrže: Bajden je naš neprijatelj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Врховни суд САД заказао саслушање аргументације Трампа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.