Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 08:57

Повезаност занимања и понашања за воланом: Лекари на врху листе агресивности?

Недавно истраживање међу британским возачима указало је на интригантну повезаност између њихових занимања и понашања за воланом. Фото: Pexels/Hassan Ouajbir Резултати су показали да лекари предњаче у агресивности током вожње, док фризери одликују љубазност према другим учесницима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у саобраћају.
Анализа, која је обухватила 2000 учесника, открила је да занимање возача може бити индикатор склоности ка прекорачењу брзине, непримереном паркирању или чак опасним ситуацијама на цести.
Грађевинари су се издвојили као најбржи возачи, с већином њих који признају учестало прекорачење брзине. Медицински радници су се показали као “кратких фитиља”, често користећи агресивну гестикулацију и вику у изражавању фрустрација.
На другом крају спектра, фризери су били пример љубазности, готово сви испитаници из ове групе настоје да буду сусретљиви и захвални другим возачима. Запослени у сектору људских ресурса истакли су се проблемима с паркирањем, док електричари често заборављају на давање сигнала при изласку из кружног тока.
Занимљиво, адвокати, медијски радници и предузетници често показују склоност ка ризичном понашању, укључујући укључивање у саобраћај у последњи час. Иако многи возачи сматрају себе сигурним и одговорним учесницима у саобраћају, велик број је признао да се често осећају фрустрирано или љуто за воланом. Већина испитаника верује да би већа сусретљивост међу возачима допринела пријатнијем саобраћајном окружењу.
Greške koje pravite i računi za grejanje su vam visoki

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Повезаност занимања и понашања за воланом: Лекари на врху листе агресивности? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.