Опен АИ тврди да је Илон Маск желео апсолутну контролу над компанијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 15:45

Опен АИ тврди да је Илон Маск желео апсолутну контролу над компанијом

Калифорнијска компанија за развој вештачке интелигенције Опен АИ је на свом блогу одговорила на тужбу Илона Маска рекавши да је амерички предузетник желео да има апсолутну контролу над поменутом фирмом. Фото: Танјуг/Leon Neal/Pool Photo via AP, File Опен АИ је навела да ће одбацити „све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илонове тврдње“ и понудити сопствену верзију догађаја из прошлости, истиче се на вебсајту компаније.
„Док смо разговарали о профитној структури како бисмо унапредили мисију, Илон је желео да се спојимо са Теслом или потпуну контролу“, укључујући „већински капитал, почетну контролу одбора и да буде извршни директор“ Опен АИ, наводи се у објави. Опен АИ тврди да није могла да пристане на услове Илона Маска пошто није желела да било који појединац има апсолутну контролу над фирмом.
У објави се истовремено наводи да је Маск знао да ће Опен АИ бити оријентисана на профит и да ће фирма постепено прелазити на рад на софтверу затвореног кода. Аутори ове објаве су суоснивачи Опен АИ Грег Брокман, Иља Суцкевер, Џон Шулман, Сем Алтман и Војчех Заремба.
Амерички предузетник и милијардер Илон Маск је прошле недеље пред судом у Сан Франциску тужбу против калифорнијске компаније Опен АИ, њених суоснивача Сема Алтмана и Грега Брокмана и придружених ентитета, наводећи да су тужени прекршили своје уговорне споразуме у којима се наводи да ће развијати вештачку интелигенцију (АИ) у корист човечанства.
У Масковој тужби се помиње „основачки уговор“ Опен АИ, али овај споразум за сада није објављен.
Više od 30 letova na briselskom aerodromu otkazano zbog štrajka Lufthanze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Опен АИ тврди да је Илон Маск желео апсолутну контролу над компанијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.