Прекинути преговори о рамазанском примирју у Појасу Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 21:46

Прекинути преговори о рамазанском примирју у Појасу Газе

Министар одбране Израела Јоав Галант каже да је све ближа одлука о војној операцији у Либану. Иако је објављено да су прекинути преговори о прекиду ватре, делегација Хамаса пристала је на захтев посредника да остану у Каиру још један дан. Фото: Танјуг/AP/Hatem Ali Шеф СЗО Тедрос Адханом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гебрејесус истакао је да деца умиру од глади на северу Газе.
УН у свом извештају наводи да постоје „уверљиви докази“ да су припадници Хамаса починили сексуално насиље. Палестинске власти саопштиле су да је од 7. октобра у Гази погинула 30.631 особа.

Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштило је да је у израелским нападима од 7. октобра убијено 30.534 људи, док је њих 71.920 повређено.
Са друге стране, израелска војска тврди да је више од 450 Хамасових и других војних оперативаца запослено у Агенцији Уједињених нација за помоћ палестинским избеглицама, као и да су о томе обавештене УН и друге међународне организације.
Бела кућа позвала је Хамас да прихвати услове споразума о шестонедељеном прекиду ватре у Каиру, током ког би требало да ослободи болесне, рањене и старије таоце које држи у Гази.
За то време, високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ прикључио се позиву потпредседнице САД Камале Харис за хитан прекид ватре и већи прилив хуманитарне помоћи Гази.
Prodaja putničkih vozila u Rusiji u februaru porasla 1,8 puta na 113.500 vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Прекинути преговори о рамазанском примирју у Појасу Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.