Писторијус: Није донета политичка одлука о слању ракета типа Таурус Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 19:40

Писторијус: Није донета политичка одлука о слању ракета типа Таурус Украјини

Поверљиви разговор о Украјини високих војних званичника Немачке који је пресрела руска контраобавештајна служба јасно сведочи о томе да није донета политичка одлука о слању немачких крстарећих ракета типа Таурус Украјини, изјавио је данас немачки министар одбране Борис >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Писторијус по доласку у Шведску. Фото: Танјуг/AP/Matthias Schrader
„Увек су помињали током целог тог телефонског разговора да нема политичке одлуке – ни канцелара (Олафа Шолца), нити мене као министра одбране, да се у Украјини распореде ракете Таурус“, рекао је Писторијус, преноси Ројтерс.

Писторијус је рекао да је обавестио своје партнере у Вашингтону и Лондону да је, како је навео, процурели разговор био индивидуална грешка.
‘Они нису љути или узнемирени због Немачке, зато што знају да имамо правила и да се овакве ствари могу десити“, додао је немачки министар.
Раша тудеј је прошле недеље објавила снимак и транскрипт разговора високих официра Бундесвера који су, како се наводи, разматрали напад на Кримски мост немачким ракетама Таурус.
Официри Бундесвера су, према транскрипту, такође предложили начине на које би ракете Таурус могле да се користе у Украјини.
Према транскипту разговора, који је објавио РТ, разговор је вођен 19. фебруара, а о плановима су дискутовали начелник Одељења операција и обуке ратног ваздухопловства Франк Грефе, инспектор ратног ваздухопловства Инго Герхарц и сарадници центра ваздушних операција Фенске и Фронштате.
Prodaja putničkih vozila u Rusiji u februaru porasla 1,8 puta na 113.500 vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Писторијус: Није донета политичка одлука о слању ракета типа Таурус Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.