Шојгу: Русија појачала снаге на западу и северу земље због јачања НАТО снага

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 18:28

Шојгу: Русија појачала снаге на западу и северу земље због јачања НАТО снага

Русија је ојачала своје војне снаге на северу и западу земље, како би одговорила на “изградњу војног потенцијала НАТО-а у близини граница са Русијом“, изјавио је данас министар одбране Русије Сергеј Шојгу. Фото: Танјуг/(Russian Defense Ministry Press Service via AP “У позадини јачања војног потенцијала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << НАТО-а у близини руских граница, ширења Алијансе кроз приступање Финске и, у будућности, Шведске, предузели смо кораке за јачање групација трупа на северним и западним стратешким правцима“, рекао је Шојгуу разговору са руским генералима“, преноси руски Интерфакс.
Он је додао да ће Русија наставити да унапређује састав и структуру Оружаних снага сразмерно новим претњама војној безбедности Русије.
Након што је Русија напала Украјину 2022. године, Финска се придружила НАТО-у, док је Шведска на путу да то учини.
Рат у Украјини изазвао је најдубљу кризу у односима Русије са Западом након Кубанске ракетне кризе 1962. године, а руски председник Владимир Путин је упозорио Запад да ризикује да изазове нуклеарни рат ако западне трупе буду послате да се боре у Украјини.
Makron: Zapad da preuzme odgovornost za Ukrajinu, nije vreme za kukavičluk

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу: Русија појачала снаге на западу и северу земље због јачања НАТО снага се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.