Ови непријатни симптоми могу да указују на недостатак витамин Д у вашем организму

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 18:00

Ови непријатни симптоми могу да указују на недостатак витамин Д у вашем организму

Без довољно витамина Д, можете доживети низ непријатних симптома који могу утицати на ваш свакодневни живот, укључујући осећај умора, мање глади и бол у мишићима или слабост. Фото: Pixabay/Ri_Ya Витални витамин је један од неколико који су нам потребни у нашим телима да бисмо одржали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добро здравље.
Без тога, можемо да осетимо низ непријатних симптома од умора и слабости мишића до болова у костима и промена расположења, али неће сви показати јасне знаке недостатка витамина Д, због чега је још важније да се подвргнемо редовним прегледима.
Витамин Д игра важну улогу у регулисању нивоа калцијума и у изградњи и одржавању костију.
Такође је важан за згрушавање крви, јачање имуног система и раст мишића.
Недостатак витамина Д је уобичајен глобални проблем који погађа око милијарду људи широм света. То изазива проблеме са вашим костима и мишићима и најчешће погађа људе старије од 65 година.
Симптоми недостатка витамина Д код одраслих можда нису очигледни, али кључни знаци недостатка су умор, бол у костима, слабост мишића и промене расположења.
Листа симптома је следећа: Умор Бол у костима Слабост мишића Бол у мишићима или грчеви у мишићима Промене расположења, као што је депресија Ружан сан Губитак апетита Губитак косе Бледа кожа Међутим, можда нећете имати знакове или симптоме недостатка витамина Д, што би се могло открити рутинским тестом крви.
Da li ste nezadovoljni svojim životom? Ovi postupci vam mogu unaprediti život

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ови непријатни симптоми могу да указују на недостатак витамин Д у вашем организму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.