Весић: Ове године се улаже милијарду евра у инфраструктуру

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 17:51

Весић: Ове године се улаже милијарду евра у инфраструктуру

Ове године ће бити уложено више од милијарду евра у инфраструктуру Србије, што показује да је развој инфраструктуре један од приоритета Владе, рекао је данас на Копаонику министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Он је у изјави >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Тањуг најавио да ће ове године бити завршено 166 километара путева.
„Завршићемо 54 километара брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице, завршићемо 46 километара Моравског коридора, завршићемо 23 километара аутопута Београд-Ниш до Пожаревца, завршиће се до октобра месеца до Пожеге, тако да ћемо од Пожеге кренути да градимо два нова пута, пут према Котроману и радићемо аутопут према Црној Гори“, каже он.
Весић, који учествује на Копаоник бизнис форуму, најавио да ће у новембру почети изградња аутопута „Карађорђе“. „То је први део, од Малог Пожаревца до Младеновца, Орашца, Аранђеловца. Тако ћемо везати ‘Милош Велики’ и аутопут Београд-Ниш, а поред тога ћемо завршити деоницу Сремска Рача-Кузмин, што је део аутопута Београд-Сарајево“, рекао је Весић.
Он истиче да ће ове године бити завршено и нових 108 километара брзе пруге.
„Већ у јулу биће завршена пруга између Суботице и Новог Сада. У децембру ћемо имати везу између Београда и Суботице, са том брзом пругом имаћемо укупно 184 километара брзе пруге кроз Србију. 2025. године крећемо да градимо и пругу према Нишу“, истакао је министар.
Весић је истакао да је учешће грађевинарства у БДП-у повећено на 5,5 одсто. Он је подсетио да је 2013. године био 3 одсто. Весић се нада да би наши грађани до почетка лета могли да путују једним тагом не само кроз Северну Македонију, већ и кроз Грчку.
„Ми смо направили радну групу и направили смо динамику у којој треба да буде све завршено до почетка јуна. Ако буде све како треба, ми ћемо до јуна месеца имати заједничку путарину између Србије и Грчке. То значи да око 10.000 српских аутомобила које на дневном нивоу уђу у Грчку, више неће морати да купују тагове, већ ће српски таг користити како кроз Северну Македонију, тако и кроз Грчку. Наравно и грчки аутомобили ће моћи да користе свој таг у Србији“, поручио је Весић.
Đedović: U martu ili aprilu novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Ове године се улаже милијарду евра у инфраструктуру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.