Весић: Од данас нови оператер на аеродрому „Никола Тесла“

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 17:19

Весић: Од данас нови оператер на аеродрому „Никола Тесла“

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да аеродром „Никола Тесла“ у Београду од данас има новог оператера – Menzies Авиатион, који је почео да ради са Ер Србијом, шест месеци од када је захтевао да се либерализује режим за земаљског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оператера на Београдском аеродрому. Фото: Wikimedia Commons/Bestalex „Прошлог лета било је доста проблема и решавали сно их на дневном ниову. Није било проблема само на Београдском аеродрому, већ на већини европских аеродрома, али на њима су проблеми били везани за недовољан број људи. Међутим код нас је било проблема зато што оператер који је радио пријем путника, чекирање путника, пријем пртљага, није желео да плати довољно добро људе“, рекао је Весић за Тањуг на Копаоник бизнис форуму.
Тада је, каже, донео одлуку о либерализацији тржишта, да се омогући свима који су регистровани у Србији, а баве се пословима земаљског оператера, да то раде.
„Ушле су три компаније, једна од њих је Мензиес, једна од највећих, ако не и највећа на свету. Ушла је и једна велика грчка компанија, као и две француске. Menzies ће радити 50 одсто свих операција на Београдском аеродрому. Они су данас преузели људе и довезли опрему“, рекао је Весић.
Он је истакао да ће држава у наредном периоду интензивно радити са новим партнером како би ово лето били спремни и како се не би догодило да буду проблеми какви су били прошле године.
Раније данас Београдски аеродром (Belgrade Airport) је саопштио од данас компанија Мензиес Авиатион врши услуге земаљског опслуживања, односно биће задужена за управљање техничким прихватом и отпремом и опслуживањем пртљага, одлеђивањем ваздухоплова и путничким сервисом, као и услугама путницима са ограниченом покретљивошћу и опслугом робе на Аеродрому Никола Тесла.
Такође, пружаће услуге путницима са ограниченом покретљивошћу и услуге опслуживања робе.
Потписани уговор подразумева пренос свих уговорених обавеза о земаљском опслуживању са компаније Belgrade Airport на Menzies Aviation, уз сагласност партнерских авио-компанија.
Đedović: U martu ili aprilu novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Од данас нови оператер на аеродрому „Никола Тесла“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.