Да ли сте знали да скривање може указивати на то да ваша мачка има проблем?

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 16:00

Да ли сте знали да скривање може указивати на то да ваша мачка има проблем?

Власници мачака су се некада нашли у ситуацији када затекну свог крзненог љубимца како се излежава у ормару или полици. За многе мачке ово је природно понашање, али да ли сте знали да скривање такође може указивати на то да мачка има проблем? Фото: Pixabay/ThePixelman Као власник мачке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << требало би да знате какво је његово уобичајено понашање, како бисте што пре уочили могуће промене.
Обично о мачкама размишљамо као о грабежљивцима, али у ствари оне лако могу постати плен. Зато је кључно да и они траже скровиште.
Међутим, постоји много разлога зашто се мачка може сакрити.
Топлина Мачке воле топлија места. Често ћете их видети у крилу, на сунчаним деловима намештаја или на радијатору.
То је зато што лакше губе топлоту од већих животиња. Баш као и људи, мачке траже топлину само да би им било удобно.
Безбедност Пошто су саме мачке плен за неке животиње, проналажење скривених места за спавање може им дати осећај сигурности. Међутим, проналажење сигурног места за одмор много зависи од карактера мачке. Они који се осећају сигурније у свом окружењу, такође ће спавати на отвореном.
Страх  Мачке се могу плашити објеката, који нама не делују опасно и застрашујуће. Уређај као што је усисивач или машина за прање веша која прави буку може да уплаши мачку.
Стрес Баш као и људи, мачке могу бити под стресом и бити узнемирене. Стрес се може манифестовати на више начина, укључујући претерано неговање, скривање и неприкладно понашање. Узрок стреса може бити долазак нових кућних љубимаца или селидба, а узрок стреса могу бити и минималне промене унутар простора у којем живе.
Бол Мачке се добро крију када их боли, па знају да се сакрију на мирније место. Проверите да нема упале зглобова или артритиса. Још један знак који указује на ове услове је смањење активности.
Da li je hrana za mačke bezbedna za pse? Sve što treba da znate o krađi iz mačje činije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли сте знали да скривање може указивати на то да ваша мачка има проблем? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.