Уз овај трик избегните непријатан мирис лука

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 15:01

Уз овај трик избегните непријатан мирис лука

Непријатан мирис приликом припреме лука се лако шири по стану, због чега је понекад потребно отворити прозор да би се просторије проветравале. Фото: Pixabay/stevepb Светски кувари открили су да постоји начин да се спречи непријатан мирис и да истовремено добије његову свежину.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тајна је у соди бикарбони и шећеру, који се додају сецканом луку током динстања.
Овај начин припреме чини лук сочнијим и укуснијим и такође спречава ширење непријатног мириса лука по кући, чији је главни кривац сумпор који се ослобађа из лука током термичке обраде.
Осим тога, сода бикарбона даје луку неопходну густину коју бисте добили припремом спреја, тако да вам спреј није ни потребан.
Како се ослободити мириса лука на рукама? Након што знате како да се решите непријатног мириса лука из свог дома, важно је напоменути да постоји и једноставан начин да се решите непријатног мириса лука из руку. Важно опрати руке са две-три кашике сирћета, а затим са обичним сапуном за руке. Овим поступком ваше руке ће за кратко време постати чисте и мирисне.
Napitak koji topi masne naslage

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уз овај трик избегните непријатан мирис лука се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.