Летачка обука кадета на борбеним хеликоптерима

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 14:21

Летачка обука кадета на борбеним хеликоптерима

У току је реализација летачке обуке кадета пете године Војне академије на борбеним хеликоптерима „гама“, саопштило је данас Министарство одбране. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Обука представља завршни сегмент оспособљавања кадета Војне академије студијског програма војно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ваздухопловство за почетне официрске дужности пилота у хеликоптерским ескадрилама Војске Србије.
Програмом обучавања обухваћени су сви раздели летачке обуке, са акцентом на борбену обуку, како би будући пилоти били у потпуности оспособљени за употребу овог типа ваздухоплова који је намењен за извођење дејстава по циљевима на земљи у оквиру ваздухопловне ватрене подршке маневарским снагама у операцијама Војске Србије.
Фото: Танјуг/Немања Јовановић Кадети су претходно успешно савладали земаљску припрему у техничкој учионици, као и летачку обуку на лаком вишенаменском хеликоптеру „газела“, на којем су се обучавали током претходне године школовања.
Реализација интензивне летачке обуке кадета, још током школовања на Војној академији, омогућена је захваљујући великим улагањима у ратно ваздухопловство Војске Србије и вишеструким увећањем доступности ваздухоплова за обуку. На тај начин се обезбеђује да се они, одмах по пријему почетних официрских дужности, фокусирају на напредне облике обуке и преобуку за најсавременије типове борбених и вишенаменских хеликоптера у наоружању Војске Србије, наведено је у саопштењу.
BIRODI potvrdio medijski teror „N1“: Vučiću 0,5 odsto pozitivnih priloga, đilasovcima nula negativnih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Летачка обука кадета на борбеним хеликоптерима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.