Трамп убедљиво победио у Северној Дакоти, Хејли без делегата

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 12:20

Трамп убедљиво победио у Северној Дакоти, Хејли без делегата

Бивши председник САД Доналд Трамп остварио је победу на кокусу у Северној Дакоти, пред данашњи „супер уторак“, када ће на примарним изборима гласати 16 америчких савезних држава и једна америчка територија. Фото: Танјуг/Charlie Neibergall Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dura Трамп је освојио 84,6 одсто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гласова, чиме је претекао републиканску конкуренткињу Ники Хејли, која је претходно на примарним изборима у Дистрикту Колумбија забележила своју прву победу.
Како наводи АП, према правилима Северне Дакоте, кандидати имају право на делегате ако освоје најмање 20 одсто гласова.
Међутим, кандидат који освоји најмање 60 одсто гласова добија свих 29 делегата које Северна Дакота додељује, тако да је Трамп освојио 29 делегата, док је Хејли остала без делегата у овој држави. Северна Дакота је једина америчка савезна држава без регистрације бирача, а на кокусима су праћени званични државни протоколи за идентификацију бирача, као што је провера возачке дозволе.
Током изборне кампање 2016. године делегат из Северне Дакоте помогао је Трампу да обезбеди потребан број делегата за републиканску председничку номинацију, наводи АП.
Džef Bezos ponovo prvi na listi milijardera, prestigao Maska

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп убедљиво победио у Северној Дакоти, Хејли без делегата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.