Забрињавајући подаци: Трећина рефлектујућих прслука у ауту уопште не ваља, проверите одмах свој

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 10:00

Забрињавајући подаци: Трећина рефлектујућих прслука у ауту уопште не ваља, проверите одмах свој

Ова врста прслука спада у обавезну опрему сваког аутомобила, али није довољно само да га имате у возилу. Фото: Pexels/Kampus Production Немачка организација за аутомобилизам  спровела је опсежно испитивање рефлектујућих прслука, при чему је евалуирано 14 различитих модела на основу њихове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << способности да рефлектују светлост. Резултати су били забрињавајући – више од трећине тестираних прслука, односно 30 одсто, није задовољило основне критеријуме, показујући недостатак у рефлектујућим својствима.
Међу тестираним моделима нашли су се и прслуци намењени деци, али и одраслима. Неколико прслука је показало изузетно лоше перформансе, до те мере да нису пружали никакву рефлектујућу способност. Овај недостатак представља озбиљан ризик за безбедност, нарочито у ноћним условима, будући да конзументи често нису ни свесни овог проблема.
Тестирање дало поражавајуће резултате Почетна фаза тестирања идентификовала је пет од 14 прслука као недовољно рефлектујућа, чак и у поређењу са најслабијом од три контролне рефлектујуће тачке. Ниједан од ових прслука није испунио захтеве стандарда EN ISO 20471, који се односи на високу видљивост радне одеће.
Накнадна анализа у акредитованој лабораторији за светлосне услове потврдила је већину налаза из прелиминарних тестова.
Ne brukajte se: Da li je preporučljivo sređivati krevet pri napuštanju hotela? Stručnjaci nude bonton savete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Забрињавајући подаци: Трећина рефлектујућих прслука у ауту уопште не ваља, проверите одмах свој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.