Фокус Владе Србије је на биотехнологији и вештачкој интелигенцији

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 21:20

Фокус Владе Србије је на биотехнологији и вештачкој интелигенцији

Фокус Владе Србије претходних година био је на вештачкој интелигенцији и биотехнологији, речено је данас на Специјалном догађају у оквиру Копаоник бизнис форума под називом: „Форум напредних технологија: Иновациони екосистеми и паметна специјализација као фактори регионалне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << конкурентности“. Фото: Pexels/ Tara Winstead
На панелу је оцењено да велике корпорације не могу без система иновација.

Директор тима за специјалне пројекте у кабинету председнице Владе Стефан Баџа рекао је да приоритет Владе да се развија регион Југоисточне Србије, пре свега у дигиталној индустрији.
„Са добрим компанијама и факултетима у Нишу можемо да урадимо још више. Фокус нам је претходних година на вештачкој интелигенцији и биотехнологији. Настављен је значајан раст ИКТ услуга, упркос кризи. Имамо 10 хиљада запослених у ИКТ сектору. Улажемо у области које се заснивању на знању и коришћењу модерних технологија“, рекао је Баџа.
Додао је да је јако битно фокусирате ресурсе у различитим областима.
„На пример, БИО4 кампус у Београду ће се фокусирати на технологије. Тако и у Нишу, где постоји иновациони дистрикт, морамо да видимо на које ће се области он фокусирати. Покушавамо да развијамо област аутономне вожње, надамо се да ћемо у Нишу имати полигон за њихово тестирање“, истакао је он.
Директор Центра за дигиталну трансформацију у оквиру Привредне коморе Србије Предраг Николић сматра да је едукација приоритет када је дигитална трансформација у питању.
Беговић: У теми Експо 2027 има пуно места за науку и технологију

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фокус Владе Србије је на биотехнологији и вештачкој интелигенцији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.