Хути гађали израелски брод у Арабијском мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 20:30

Хути гађали израелски брод у Арабијском мору

Портпарол јеменске побуњеничке групе Хути Јахја Сареа изјавио је данас да је та група гађала израелски брод у Арабијском мору. Фото: Танјуг/AP
“Поморске снаге Оружаних снага Јемена извеле су операцију гађања израелског брода МСЦ СКИ у Арабијском мору са више поморских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројектила, а погодак је био прецизан и директан“, рекао је Сареа, преноси Ројтерс.

Претходно су Хути саопштили да ће наставити да гађају британске бродове у Аденском заливу, након што је потопљен брод “Рубимар“ у власништву Велике Британије.
Јеменски Хути нападају комерцијалне бродове у региону Црвеног мора у знак солидарности са Палестинцима у Гази.
Напади Хута у Црвеном мору пореметили су глобално бродарство и приморали поморске фирме да се преусмере на дуже и скупље руте око јужне Африке, а такође су подстакли бојазан да би се рат између Израела и Хамаса могао проширити и и дестабилизовати шири Блиски исток, наводи агенција.
САД и Британија су у јануару почеле да изводе нападе на положаје Хута у Јемену, у знак одмазде за нападе на бродове у Црвеном мору.
Prodaja putničkih vozila u Rusiji u februaru porasla 1,8 puta na 113.500 vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хути гађали израелски брод у Арабијском мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.