Направите од лимунове коре ефикасно и еколошки прихватљиво средство за чишћење

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 15:01

Направите од лимунове коре ефикасно и еколошки прихватљиво средство за чишћење

Корица лимуна је свестран састојак који додаје дашак цитруса широком спектру јела. Међутим, употреба лимунове коре превазилази кување, јер може бити од помоћи и при чишћењу дома. Фото: Pixabay/Ajale Тако се лимунова кора може користити у башти за закисељавање тла, а може се користити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и у кухињи као природни прашак за рибање.
Наиме, лимун је због своје киселости добар алат за дезинфекцију површина и уклањање масноће, прљавштине и других наслага.
Лимунов сок се може помешати са водом или содом бикарбоном да би се направило универзално средство за чишћење радних плоча, огледала, стакла и других површина, а кора се може користити за неутрализацију мириса у затвореним просторима као што су канте за смеће, фрижидери и оставе, и могу се кувати целе да освеже собе. 
Како год да се користе, лимун и његови остаци чине свестрано, ефикасно и еколошки прихватљиво средство за чишћење. Претворите их у прашак за рибање који ће вам помоћи да се решите тврдокорних мрља у кухињи. Сакупите остатке лимуна да бисте набавили средства за чишћење, а правило се не односи само на лимун. али и на другим агрумима попут лимете, поморанџе, грејпфрута.
Довољно је оставити их у замрзивачу док се не скупи већа количина, а затим их осушити и нарендати. После тога преко ноћи распоредите рендану кору на тепсију и сутра помешајте са прашком за пециво или содом бикарбоном. Можете додати и сушену лаванду ако желите да побољшате мирис.
То је све што је потребно да направите свој домаћи прашак за рибање. За употребу прво сипајте мало воде, а затим нанесите смесу на површине које имају тврдокорне мрље.
Оставите да одстоји неколико минута, а затим истрљајте подручје влажним сунђером и исперите водом. Абразивна природа коре цитруса помоћи ће у уклањању прљавштине и рђе са кухињских површина. За собом ће оставити и своју пријатну арому.
Jednostavni trikovi za čišćenje stakla tuš kabine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите од лимунове коре ефикасно и еколошки прихватљиво средство за чишћење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.