Шолц против слања „тауруса“ Украјини ако то подразумева учешће немачких војника

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 14:51

Шолц против слања „тауруса“ Украјини ако то подразумева учешће немачких војника

Немачки канцелар Олаф Шолц одбацио је данас могућност наоружавања Украјине ракетама дугог домета „таурус“ ако немачки војници морају да буду укључени у употребу тих ракета. Фото: Танјуг/AP Photo/Alessandra Tarantino „Не можете испоручити систем наоружања који има веома широк домет, а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да не размишљате о томе како га контролисати“, рекао је Шолц, преноси Ројтерс.
Додао је да је могуће имати контролу над оружјем само уколико би њим управљали немачки војници. „А то не долази у обзир“, поручио је Шолц.
Немачка се до сада опирала слању пројектила „таурус“ Украјини, страхујући од директне конфронтације са Русијом. Међутим, о том питању је поново почело да се разговара након што су руски медији прошле недеље објавили 38-минутни снимак разговара на ком наводно немачки официри разговарају о техничким могућностима крстареће ракете „таурус“ и о томе да ли су немачке крстареће ракете технички способне да униште Кримски мост.
Spejseks lansirao letelicu sa osmom posadom za ISS

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц против слања „тауруса“ Украјини ако то подразумева учешће немачких војника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.