Брнабић: Потребан шири фронт, сада се одлучује да ли ће Србија бити суверена

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 14:00

Брнабић: Потребан шири фронт, сада се одлучује да ли ће Србија бити суверена

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да је за предстојеће београдске изборе потребан шири фронт, односно шира коалиција окупљена око СНС, јер је ово, како је истакла, тренутак у коме се одлучује да ли ће Србија остати суверена и самостална држава. Фото: Танјуг/Марко >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ђоковић „Сада се одлучује да ли сте за то да Србија буде самостална, суверена, независна, слободна. Или сте за то да не буде ни самостална, ни суверена, ни слободна, ни независна, него да о Србији одлучују странци“, рекла је Брнабић гостујући на ТВ Хепи.
Према њеним речима, опозиција окупљена око листе „Србија против насиља“ (СПН) тражи потпуно укидање суверенитета Србије и на различите начине траже експлицитну и отворену подршку од странаца који би се умешали у изборне процесе у Србији. „(Траже) потпуно укидање суверенитета Србије, том међународном истрагом. Траже суспендовање наших домаћих закона. Траже суспендовање наших институција, па и Народне скупштине Републике Србије. Када вам странац суспендује један закон, рецимо Закон о заштити података о личности, који је донела Скупштина, суспендује и ту Скупштину. Ту државе више нема“, рекла је Брнабић.
Како је навела, представници СПН-а су практично тражили санкције Србији зато што их народ није изабрао, говорећи о изборној крађи, коју је, како је истакла, чак и шеф посматрачке мисије Стефан Шенах демантовао, након изласка извештаја ОДИХР-а. „Они су тражили санкције. Они су тражили да се повуку инвестиције. Да опет стотине хиљада људи остану без посла. Само да би их казнили зашто нису гласали за њих. Они су тражили да се укину фондови, средства, за здравство, за пољопривреднике, за школе, за образовање. Само зато што они нису победили“, рекла је Брнабић.
Навела је да је у свом извештају ОДИХР имао „само најлепше ствари да каже“ о раду Републичке изборне комисије, а говорећи о препорукама у том извештају, Брнабић је поручила да ће се Влада потрудити, као што ју је председник Вучић замолио, да испуни те препоруке.
Додала је да су те препоруке блаже него неке прошле, оценивши да је тако јер је Србија доста напредовала у изборном процесу. Према њеним речима, спољном фактору би одговарао марионетски режим који би у Србији спроводио све њихове замисли.
Брнабић је истакла да ће се највећа борба у предстојећој кампањи водити око назива изборне листе коалиције окупљене око напредњака и додала да опозицији смета да листа СНС опет носи име Александра Вучића, јер, како је истакла, они знају да никада не могу да победе листу са именом председника Србије и сматрају да имају неку шансу само ако забране да му се појави име.
Брнабић је рекла и да опозиција тај свој захтев износи преко иницијативе „Проглас“ и истакла како грађанским иницијативама није сметало што су изборне листе демократа за време њихове власти носиле име тадашњег председника Србије Бориса Тадића. Навела је да свуда у демократском западном свету политичари могу да „позајме“ своје име неким листама.
„Ви то имате и у Француској, имате у Немачкој, имате у Италији, имате у Шпанији, имате у Сједињеним Америчким Државама. У САД имате на локалним изборима ‘ендорсед бy Биден, ендорсед бy Трумп’. Дакле, потпуно је то стандард“, рекла је Брнабић. Додала је да ни у препорукама ОДИХР-а нигде не стоји да листа не сме да носи име човека који није кандидат.
„Čekajući Godoa, dočekah grašak!“ – Vučić na konsultacijama sa listom „Srbija protiv nasilja“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Потребан шири фронт, сада се одлучује да ли ће Србија бити суверена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.