Мали: Два широкотрупна авиона за Ер Србију стижу у јулу и септембру

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 13:50

Мали: Два широкотрупна авиона за Ер Србију стижу у јулу и септембру

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали најавио је данас, на Копаоник бизнис форуму, да је у току набавка два нова широкотрупна авиона за Ер Србију, од којих ће један стићи у јулу, а други у септембру. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Отварамо одмах линије за Гуангџоу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Шангај. Имамо три линије за Кину, имамо две линије за САД, при чему разматрамо још једну, а то је за Мајами“, рекао је Мали.
Истакао је да национална авио компанија једне мале Србије лети и на исток и на запад.
Министар Мали је додао да је циљ да се отворе нова тржишта и да је зато потписан и споразум о слободној трговини са Народном Републиком Кином. „То је огромна извозна шанса за Србију. Морамо да отварамо нова тржишта, морамо да будемо свесни тенденција и трендова раста. Иде ‘схифт’ ка Азији, прихватили ми то или не, иако нам је Европска унија и даље доминантан трговински партнер. Дакле, те ствари морамо да имамо у виду“, навео је Мали.
Министар финансија је нагласио да Србија коначно побеђује у ономе у чему никада пре није побеђивала, а то је економија. „Ми ћемо одговорном економском политиком наставити да се бавимо и у будућности, хоћемо да подигнемо животни стандард, како смо и обећали, до 2027. године, али хоћемо да нам Србија потпуно другачије изгледа са новим ауто-путевима, новим брзим пругама, новим болницама, школама, вртићима, свим оним што мења Србију и што све нас овде треба да учини поносним“, поручио је Мали.
Vlahović na otvaranju KBF: Neophodno je zadražati čvrstu monetarnu politiku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Два широкотрупна авиона за Ер Србију стижу у јулу и септембру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.