Спејсекс лансирао летелицу са осмом посадом за ИСС

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 12:10

Спејсекс лансирао летелицу са осмом посадом за ИСС

Ракета „Фалкон 9“ са капсулом у којој се налазе четири члана посаде упућене на Међународну свемирску станицу (ИСС), успешно је рано јутрос лансирана из НАСА свемирског центра „Кенеди“ у Кејп Канавералу на Флориди. Фото: Танјуг/AP Photo/John Raoux Ракета америчке свемирске компаније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Спејсекс носи каспулу са посадом коју чине три америчка и један руски космонаут, а која је упућена на шестомесечну научну мисију на ИСС, преноси Ројтерс.
Четири члана посаде требало би да стигну на ИСС рано у уторак, након 16 сати лета.
То је осми тим астронаута НАСА који лети на ИСС у дуже мисије помоћу ракете Спејсекса, након што је та компанија, коју је основао амерички милијардер Илон Маск 2002. године, почела да шаље астронауте у орбиту у мају 2020. године.
ИСС се налази око 420 километара изнад Земље.
На ИСС се већ налази седам астронаута – тројица Руса, два из НАСА, један из Јапана и један из Данске.
Очекује се да осма посада остане на свемирској станици до краја августа и да спроведе око 250 научних експеримената.
Hejli pobedila na republikanskim predizborima u Vašingtonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Спејсекс лансирао летелицу са осмом посадом за ИСС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.