Новосадски бранч – где га све има?

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 18:01

Новосадски бранч – где га све има?

Новосађани су често у прилици да траже добру храну у граду, иако је гастрономска понуда заиста велика и добра. Најчешћи вид „брзог оброка“ са ногу је данас превазиђен и замењен је нешто галантнијом варијантом, оном ресторанском. Фото: Freepik Када се томе дода и потрага становника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за обилним порцијама, долази се до енглеског бранча који је у Новом Саду све популарнији.
Бранч (eng. brunch) је оброк који се у енглеској кухињи конзумира између доручка и ручка, односно између 09.00 и 15.00 часова. Оно што се енглеској кухињи, а у новије време и америчкој, не може замерити код бранча јесте богата и разноврсна храна која свакако превазилази мере које подразумевамо за оброк између доручка и ручка.
Данас је бранч замена и за доручак, а понегде и за ручак. Алтернатива која спаја два оброка у један, постала је популарна широм света. Викенд је у Новом Саду све чешће резервисан за овај вид оброка, а ми вам доносимо места које га у својој понуди имају:
1. „Barrique Gastropab“ Један од најпознатијих бранч оброка у граду дешава се управо у „Barrique Gastropab“ у Његошевој улици на броју 12. Овај локал је познат по томе што већ годинама окупља бројне Новосађане током свих дана у недељи на бранчу. Ова неограничена конзумација, односно концепт шведског стола обрадовао је бројне грађане, с тога се обично викендом примети велика гужва око овог места.
Бранч је предвиђен радним данима од 08.00 до 11.00 часова, суботом од 08.00 до 12.00, а недељом од 09.00 до 12.00 часова.
Цена овог оброка раднима данима је 545 динара, а викендом 595 динара.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by BARRIQUE – wine & food bar (@barriquegastropub)


2. „Cafe Restaurant Veliki“ Овај чувени ресторан у језгру града, у Улици Николе Пашића 24. надалеко је познат код становника Новог Сада. Поред тога што доноси на свом менију добро позната јела из ових крајева, овај чувени ресторан такође, припрема и једну врсту бранча за све оне који су заинтересовани да клопају нешто више и слободније од стандарног доручка или ручка. И овога пута је у питању шведски сто, а могуће их је посетити сваким даном од 08.00 до 11.00 часова.
Овај вид „бранча“ кошта свега 590 динара, а баш као и претходном локалу конзумација хране је неограничена, а новитет је што је овде и пиће укључено у исту ту цену, попут кафе, чаја, сока, јогурта, млека
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Cafe Restaurant VELIKI (@cafeveliki)


3. „Stribor 3bir & more“ „Stribor 3bir & more“ је специјализован локал за велики број точених пива који се налази у Улици Бранка Бајића 9н. Међутим да то не би било све о чему се прича, овај локал се одлучио да једном недељно пружи свим заинтересованим да споје љубав према пиву споје са храном –  и то у виду бранча. Њихов бранч се одржава једном недељно, обично је тематског типа што посебно радује Новосађане који гаје наклон према одређеној кухињи. Од азијске, италијанске, медитеранске, америчке, француске па до интернационалне кухиње – све је могуће.
Време бранча је од 10.00 до 15.00 часова, а цена је 1.500 динара по особи. За децу до 5 година је бесплатно, а за узраст од 5-12 година је у пола цене, односно 750 динара.
На њиховој инстаграм страници редовно можете испратити која кухиња је у питању за текућу недељу. Ове недеље је у питању интернационални бранч.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by STRIBOR 3bir & more (@stribor_official)


4. „Sheraton Novi Sad“ „Sheraton Novi Sad“ је познати хотел који у склопу свог комплекса има и ресторан. Овај ресторан је на гласу, а поред квалитетне услуге, срца Новосађана је освојио и недељним бранчом који се овде одржава редовно.
Баш попут „Stribor 3bir & more“ и овде се бранч служи само недељом, а урађен је са пуно пажње. Бранч у овом хотелу је такође тематски, а цена по особи је 2399 динара. За децу узраста од 6-12 година је 1200 динара, а за малишане до пет година овај бранч је бесплатан.
Ове недеље је у питању бранч посвећен грчкој кухињи, а адреса је Полгар Андраша 1.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Sheraton Novi Sad (@sheratonnovisad)


Restorani kuvanih jela koji su osvojili Novosađane

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски бранч – где га све има? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.