Како извући непријатан мирис из пешкира: Трикови који нису скупи и проверено делују

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 18:01

Како извући непријатан мирис из пешкира: Трикови који нису скупи и проверено делују

Знате онај осећај кад после пријатног јутарњег умивања узмете пешкир, почнете нежно њиме да тапкате по лицу и… згрозите се због мириса и пожелите да га баците? Фото: Pixabay/TesaPhotography Постоји једноставан начин да елиминишете мирис влаге.
Задржавање влаге у пешкирима доводи до >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тога да они више не миришу пријатно, а често се јак смрад осећа и након прања. Обично тада одлучујемо да бацимо пешкире и купимо нове, што може да буде превелика инвестиција ако мењате много пешкира одједном.
Срећом, постоје врло једноставни и доказано ефикасни начини да се старим пешкирима врати свежина и да се из њих извуче влага. Обавезно их пробајте!
Трик са алкохолним сирћетом Први састојак који вам у томе може помоћи јесте сирће, и то оно најобичније алкохолно. Убаците пешкире у машину и уместо прашка или детерџента за веш, сипајте једну шољицу сирћета. Укључите програм за откувавање и пустите да ради.
Након што веш-машина опере пешкире, извадите их и добро протресите неколико пута, па их вратите у бубањ. Затим сипајте жељену количину прашка или детерџента, а уместо омекшивача ставите још малко алкохолног сирћета.
Поново укључите програм за откувавање веша. Након што су пешкири опрани, лепо их окачите да се суше, а још бољи ефекат биће ако имате машину за сушење.
Трик са содом бикарбоном Свачији омиљени састојак за природну кућну хигијену — његово височанство сода бикарбона — може користити и ако вам се у пешкирима задржава упоран мирис вла
Све што је потребно јесте да у фиоку у коју сипате прашак или детерџент ставите пола шоље соде бикарбоне, која је позната као ефикасна у отклањању свих нечистоћа и масноћа. Затим укључите програм за откувавање, па кад заврши, извадите пешкире, тресните их и вратите у машину.
Потом сипајте прашак или детерџент и опет их оперите на програму за откувавање.
Шта је боље? Ова оба метода показала су се као изузетно корисна, а уколико је непријатан мирис врло упоран и прејак, онда најпре изведите трик са сирћетом, па потом и са содом бикарбоном. Најважније је да избегавате употребу омекшивача јер ће они лишити пешкире њихове чврстоће.
Da li želite da vaša odeća miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neke od ovih trikova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како извући непријатан мирис из пешкира: Трикови који нису скупи и проверено делују се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.