Милеи најавио затварање једине аргентинске националне новинске агенције

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 11:53

Милеи најавио затварање једине аргентинске националне новинске агенције

Председник Аргентине Хавијер Милеи изјавио је да ће једина национална новинска агенција у земљи, Телам бити затворена јер, како је навео, промовише политику бившег председника Кристине Фернандес де Киршнер. Фото: Танјуг/Natacha Pisarenko „Затворићемо новинску агенцију Телам, која >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је последњих деценија коришћена као пропагандна агенција киршнериста“, рекао је Милеи, преноси Буенос Ајрес хералд.Он је најавио затварање агенције Телам након што је прошле недеље донета одлука о затварању Националног института за борбу против дискриминације, ксенофобије и расизма (ИНАДИ).
Аргентински председник је у свом првом интервјуу након што је изабран у новембру прошле године најавио приватизацију аргентинских јавних медија, назвавши их „прикривеним министарством пропаганде“, преноси Танјуг.
Телам је највећа и најпрестижнија новинска агенција у Аргентини и послује као друштво са ограниченом одговорношћу у државном власништву.Агенцију је основао 1945. године бивши председник Хуан Доминго Перон, који је у то време био министар рада.
Jedini preživeli član prve ekspedicije na Mont Everest: Vrh prepun ljudi i prljav

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милеи најавио затварање једине аргентинске националне новинске агенције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.