Ђедовић Хандановић: Србија има другу најнижу цену струје у Европи

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 11:11

Ђедовић Хандановић: Србија има другу најнижу цену струје у Европи

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да је цена електричне енергије у Србији и даље нижа у односу на цене у окружењу, изузев Будимпеште (Мађарска), која једина има нижу цену електричне енергије од Београда (Србије) за домаћинства. Фото: Танјуг/Емилија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јовановић Ђедовић Хандановић је у интервјуу за данашњу Политику истакла да је електрична енергија, према подацима ХЕПИ-ја (индекс цена енергије у домаћинству) у Београду јефтинија него, на пример, у Подгорици и Загребу.
Указала је да остале државе у Европи имају много више цене електричне енергије од Србије.
„Подсећамо да је Министарство изменило Уредбу о енергетски угроженом купцу (ЕУК), аутоматизовало процес за стицање статуса ЕУК за пензионере са минималним пензијама и да је током грејне сезоне број домаћинстава са олакшицама и попустима за плаћање струје, грејања или гаса био близу 165.000, што је уједно више него него дупло већи број домаћинстава која су до сада остварила право на попуст откад је ЕУК статус уведен“, рекла је Ђедовић Хандановић.
Министарка је нагласила да, по препоруци владе, ЕПС обрачунава и попусте за рационалну потрошњу свим домаћинствима која рационално троше енергију.
Srbijagas planira gradnju još tri nova skladišta i dva gasna interkonektora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић Хандановић: Србија има другу најнижу цену струје у Европи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.