Напредује изградња нове саобраћајне артерије: Брза саобраћајница Шабац – Лозница (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 09:48

Напредује изградња нове саобраћајне артерије: Брза саобраћајница Шабац – Лозница (ФОТО/ВИДЕО)

Брза саобраћајница од Шапца до Лознице, највећи је саобраћајни инфраструктурни пројекат у овом делу Србије, један од десет пројеката ауто-путева и брзих саобраћајница које се тренутно граде у нашој земљи. Фото: Војводина уживо Екипа портала Војводина уживо снимила је радове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на лицу места. Како напредују радови погледајте у видеу:
Подсетимо, модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, у укупној дужини од 77 км, обухватаће три просторне целине: – деоница Рума – (Шабац) мост на Сави, у дужини од 22 км ауто-пут у пуном профилу, који је отворен у октобру прошле године;
– друга целина је мост преко реке Саве од 1,3 км, који је такође пуштен у саобраћај и
– трећа деоница је Шабац-Лозница, која се гради у профилу брзе саобраћајнице у дужини од 55 километара.
Саобраћајница је пројектована са четири коловозне траке, по две у оба смера и заобилази сва насељена места кроз која сада пролази магистрални пут М-19.
Фото: Војводина уживо Предвиђене су три кружне раскрснице – Лешница, Липнички Шор и Лозница север (веза са постојећим државним путем И-б реда број 2), шест мостова, четири пропуста за пролаз канала, као и осам прелаза преко будућег пута.
Када буде завршена, саобраћајница ће скрати време путовања између ова два града на пола сата уместо сат времена, а инвестиција је процењена на 247,5 милиона евра. Фото: Војводина уживо Путеви су међу најмоћнијим и најважнијим симболима у људском друштву – симболи повезаности, сарадње и хармоније. Инфраструктура како путна, тако и комунална, ужива највећи приоритет Републике Србије.
Отварањем деонице од Руме до Шапца, Мачва и Срем добијају нову перспективу, а брзом саобраћајницом од Шапца до Лознице, овај крај имаће бољу везу са Западном Србијом и Републиком Српском.
Овај значајан инфраструктурни пројекат приближава Мачву, Лозницу и Подриње са Новим Садом и Београдом, где ће се од Шапца до Београда стизати за 40 минута, а до Лознице за 75 минута.
Фото: PrSc/sabac.rs/urbanizam Петља Рума спаја ауто-пут Рума – Шабац са будућим Фрушкогорским коридором, као и са постојећим ауто-путем Е-70 Београд-Шид. Изградњом Фрушкогорског коридора, који ће се “наслањати” на овај пројекат, од Руме до Новог Сада, стизаће се за 20 минута.
Комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница потписан је 19. новембра 2019. са азербејџанском компанијом Азвирт која је радила на његовој изградњи са домаћим подизвођачима. Потписивању уговора са компанијом из Азербејџана присуствовао је тада и председник Србије Александар Вучић.
Фото: Војводина уживо “Овај велики инфраструктурни пројекат ће умногоме олакшати живот људима у Мачви и Јадру, привући ће многе инвеститоре и довести нове фабрике. То ће додатно подићи цео подрињски крај за туризам, али и све друго. Ово су километри наде и нове перспективе”, рекао је председник Вучић на обележавању почетка изградње брзе саобраћајнице Шабац – Лозница
Фото: Војводина уживо – Урадили све што инфраструктурно није урађено деценијама, то су невероватне промене. Ускоро долази и 54 километра брзе саобраћајнице Шабац – Лозница, о томе су људи овде причали 70 година и нису веровали да ће то да се деси, изјавио је председник Србије Александар Вучић током обиласка Мачве.
Саобраћајница Рума-Шабац-Лозница повезаће око 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, а биће и најкраћа веза између Београда и Новог сада са Републиком Српском и БиХ.
Srbijagas planira gradnju još tri nova skladišta i dva gasna interkonektora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Напредује изградња нове саобраћајне артерије: Брза саобраћајница Шабац – Лозница (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.