Орбан: Трампов повратак је једина озбиљна шанса за окончање рата у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 09:10

Орбан: Трампов повратак је једина озбиљна шанса за окончање рата у Украјини

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да ће следеће недеље посетити бившег председника САД Доналда Трампа на Флориди и описао могући повратак Трампа на функцију председника као „једину озбиљну шансу“ за окончање рата у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Обраћајући се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Дипломатском форуму у Турској, Орбан је такође, сугерисао да би Трампов могући повратак у Белу кућу могао помоћи да се оконча сукоб у Гази, пренео је АП.
„Једина озбиљна шанса за мир постоји ако се он врати и постигне мир“, рекао је Орбан на форуму.
Он је истакао да ће у супротном, рат између Украјине и Русије бити дуг.
Трампов повратак „је предуслов за снажан и брз мир на европском континенту“, додао је он.
Орбан је рекао да је уверен да рата у Украјини „сада не би било“ да се Трамп налазио на функцији председника када је рат почео.
Коментаришући рат у Гази, мађарски премијер је навео да Трамп „разуме“ овај сукоб.
„Учинио је нешто што је створило наду“, рекао је Орбан у вези са Абрахамовим споразумом који је имао за циљ нормализацију веза између Израела и заливских држава.
Орбан и Трамп су, како наводи америчка агенција АП, дугогодишњи савезници и бивши председник САД га редовно хвали у својим предизборним говорима. Њих двојица су се срели у августу 2022. у Бедминстеру, у Њу Џерсију, у Трамповом голф клубу када је Орбан отпутовао у САД да говори на
Конзервативној политичкој акционој конференцији (ЦПАЦ) у Тексасу.
У априлу 2023, када су подигнуте оптужбе за први од четири Трампова кривична случаја, Орбан је објавио поруку подршке Трампу позивајући га да „настави да се бори“.
Трамп је почетком 2022. рекао да даје „потпуну подршку“ Орбановој кампањи за реизбор те године.
U Rusiji 45 uhapšenih na mitinzima u znak sećanja na Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Трампов повратак је једина озбиљна шанса за окончање рата у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.