Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 08:57

Пет знакова који откривају лош ресторан

Препорука је и даље најбољи начин да дођете до доброг ресторана, али ако сте се нашли у непознатом граду, а немате времена да читате Гоогле рецензије, ево неких знакова који указују да ове ресторане треба да избегавате. Фото: Pexels/Egor Kmarov Брзина – Ако јело добијете брзином светлости, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << значи да је већ било припремљено. Зато, питајте пре него што поручите за колико јело стиже. Ако вам конобар поносно каже „за пет минута“, то је лош знак. Већини јела је потребно барем 15-20 минута да буду припремљена.
Много јела на менију – Ресторани који праве храну онда кад је наручите обично не нуде безброј јела јер је немогуће имати свеже састојке за све. Они који вам подгревају унапред припремљену храну мамиће вас великим избором. Зато боље бирајте ресторане са мањим избором оброка јер је већа вероватноћа да ћете добити свежу храну.
Ланац ресторана – Кад смо у иностранству, често због сигурности бирамо ресторане за које смо чули. Али, некад је боље изабрати мали, породични ресторан јер ланци ресторана морају да испоруче увек исто јело, где год да се налазе. Да би то урадили, постоји строга процедура чак и пре него што храна дође до ресторана. Храна се често масовно производи, заледи, а затим према утврђеним процедурама прави.
Пржена морска храна – Ако се на менију од морске хране налази само пржена, јасно је да ресторан не служи свежу рибу. Пржење морске хране је једноставан начин да се замаскира чињеница да је претходно била залеђена.
Немогућност замене – Ако желите да проверите да ли се храна спрема на лицу места, затражите да се неки састојак замени другим. Ако су замене немогуће, значи да је храна вероватно унапред припремљена.
Namirnice biljnog porekla koje su najbolji izvor omega-3 masnih kiselina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет знакова који откривају лош ресторан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.