Примљена нова генерација на служење војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 21:03

Примљена нова генерација на служење војног рока

У јединице Војске Србије данас је на добровољно служење војног рока примљена нова генерација војника. Фото: Танјуг/ Министарсто одбране и Војске Србије Они су, по доласку у касарне, прошли обавезне прегледе, задужили наоружање и опрему и потом су распоређени у јединице, где >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су их командири упознали са правима, обавезама и задацима који их очекују.
У центрима за основну обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу, војници ће се у наредних месец и по дана оспособљавати за руковање личним наоружањем, извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, обављање стражарске службе и унапредиће своју физичку способност, након чега ће бити упућени на специјалистичку обуку.
Последња три месеца служења војног рока војници ће провести у јединицама Војске Србије на колективној обуци и биће активно укључени у реализацију задатака заједно са професионалним саставом.
Војници се још током служења војног рока могу пријавити за пријем у професионалну војну службу, након чега ће проћи прописану процедуру и стећи услове да одмах по завршетку војног рока ступе у строј професионалних припадника Војске Србије.
Brnabić: Opoziciji nije važno šta piše u izveštaju ODIHR-a, već koliko strana ima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Примљена нова генерација на служење војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.