Дачић упутио саучешће поводом смрти бившег канадског премијера Брајана Малрунија

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 20:40

Дачић упутио саучешће поводом смрти бившег канадског премијера Брајана Малрунија

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је данас саучешће супрузи бившег канадског премијера Брајана Малрунија, који је преминуо у 85. години. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Уважена Мила, примите изразе искреног и дубоког саучешћа због ненадокнадивог губитка супруга >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и оца породице Малруни, 18. премијера Канаде, светског лидера, али и српског зета, који је подржавао српску заједницу у Канади, уважавајући напоре Димитрија Пивничког, оца своје вољене супруге Миле да се подигну задужбине, као што је црква Свете Тројице у Монтреалу“, поручио је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.
Подсетио је да је 2019. године у Београду Малрунијевој супрузи уручио признање Министарства спољних послова Републике Србије – Витеза Светосавског пацифизма.
„Том приликом смо, заједно са Брајаном, представили књигу о Пивничкима под називом ‘Милина земља предака – породица Пивнички у историји Новог Бечеја’. Било је дирљиво гледати радост и понос на лицу светског лидера, који је био поносан на своју жену са којом је основао породицу“, навео је Дачић
Додао је да, у овим тешким тренуцима, Србија саучествује у болу породица Малруни и Пивнички и изражава најдубљу захвалност Брајану за све што је учинио за српски народ.
Konstitutivna sednica odložena za nedelju, kada ističe i rok

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић упутио саучешће поводом смрти бившег канадског премијера Брајана Малрунија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.