ЕУ деблокирала око две милијарде евра намењених Мађарској

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 20:29

ЕУ деблокирала око две милијарде евра намењених Мађарској

Европска унија данас је деблокирала око две милијарде евра из фондова намењених Мађарској, након што је влада премијера Виктора Орбана остварила напредак у вези са условима који се односе на образовање и родну равноправност. Фото: Танјуг/AP Photo/Jean-Francois Badias Средства су део укупног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << износа од око 30 милијарди евра које је ЕУ одлучила да замрзне Мађарској пре више од годину дана, пре свега због ситуације у вези са владавином права и корупцијом, пренео је Блумберг.
У децембру је деблокирано 10,2 милијарде евра, након што је Будимпшта испунила одређене захтеве Брисела који се односе на јачање независности правосуђа.
Портпарол Европске комисије Стефан де Керсмакер наводи да је одобрењем најновије транше, висина средстава којима ЕУ и даље блокира приступ Мађарској пао на око 19 милијарди евра.
Отприлике половина од тога су грантови и зајмови за опоравак од ковида, а друга половина су такозвани кохезиони фондови.
Gutereš: Ubistvo više od 100 Palestinaca u Gazi zahteva efikasnu nezavisnu istragu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ деблокирала око две милијарде евра намењених Мађарској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.