Весић: Деоница од Паковраћа до Пожеге биће завршена до октобра, након тога креће градња аутопута према Црној Гори и БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 17:42

Весић: Деоница од Паковраћа до Пожеге биће завршена до октобра, након тога креће градња аутопута према Црној Гори и БиХ

Деоница аутопута Милош Велики од Паковраћа до Пожеге треба да буде пуштена у саобраћај у октобру ове године, најавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. Фото: PrtSc/Instagram/eKapija „Обишао сам радове на изградњи тунела Муњино Брдо који је био најкомпликованији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за извођење због веома сложене геологије, структуре стена и подземних вода. Било је дана када су извођачи напредовали свега 0,8 метара по дану. Сада смо пробили ту стену и извођачи раде у три смене на четири нападна места по 5 метара дневно, а веома брзо ће пробијати и 10 метара сваког дана – написао је Весић на знаничном „Facebook“ налогу.
Дужина леве тунелске цеви у тунелу Муњино брдо је 2.755,68 метара, а десне тунелске цеви је 2.740,14 метара, а према његовим речима остало је да се ископа 545,5 метара у левој цеви и 526,76 метара у десној цеви.
„Истовремено, у тунелу се изводи секундарна финална подграда и она је завршена 72,3%“, навео је министар.
Истакао је да ће по завршетку последње деонице аутопута Милош Велики од Паковраће до Пожеге почети изградња аутопута према Црној Гори до Дуге Пољане у првој фази као и прве деонице аутопута Пожега-Котроман до Сушице.
Srbiju u januaru posetilo 248.684 turista, među strancima najbrojniji Makedonci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Деоница од Паковраћа до Пожеге биће завршена до октобра, након тога креће градња аутопута према Црној Гори и БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.