Момировић: Инфлација у фебруару спуштена испод пет одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 10:07

Момировић: Инфлација у фебруару спуштена испод пет одсто

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је да ће међугодишња инфлација у Србији у фебруару износити мање од пет одсто. Фото: Војводина уживо Министар је рекао да ће због примене одлучних мера као што су акција „Боља цена“ и ограничење цена основних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << животних намирница, инфлација бити спуштена у фебруару са 16,2 одсто, колико је била у марту прошле године, на испод пет одсто.
„Акцијом `Боља цена` и ограничењем цена основних животних намирница, али и другим мерама економске политике, успели смо да инфлацију спустимо на испод пет одсто, што је бољи резултат од очекиваног“, рекао је министар синоћ гостујући у емисији „Око“ на РТС.
NBS: BDP porastao za 3,8%, industrijska proizvodnja za 6,9%

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: Инфлација у фебруару спуштена испод пет одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.