Туск не искључује увођење ембарга на пољопривредне производе из Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 20:11

Туск не искључује увођење ембарга на пољопривредне производе из Русије

Пољски премијер Доналд Туск изјавио је данас да ће Пољска проучити искуство Летоније у увођењу ембарга на увоз пољопривредних производа из Русије и да би ускоро могла предузети сличне кораке. FOTO: AP Photo/Omar Havana Туск је напоменуо да му је мишљење његовог летонског колеге важно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у контексту одлуке Риге да уведе ембарго на руске производе, која је одобрена на нивоу летонског парламента.
„Пажљиво ћемо проучити ову одлуку Летоније и не искључујем да ће Пољска предузети одговарајућу иницијативу“, нагласио је Туск на заједничкој конференцији за новинаре са премијерком Летоније Евиком Силинеом у Варшави, преноси Укринформ.
Он је додао да ће данас о овом питању разговарати са пољским пољопривредницима током скупа у Варшави.
„Желим да сви ово схвате: вишак житарица и производа у Пољској и Европи и неравноправна конкуренција није само проблем увоза житарица и хране из Украјине. Мало ко схвата да се тржиште у Европи и Пољској дестабилизује због производа који стижу из Русије и Белорусије, па се морају предузети сви могући кораци“, поручио је Туск.
Он је додао да Пољска жели да помогне Украјини, али истовремено настоји да стабилизује ситуацију на тржиштима и заштити своје пољопривреднике.
Пољопривредници од 9. фебруара протестују на путевима који воде ка контролним пунктовима на територији Пољске у близини границе са Украјином.
Главни захтеви демонстраната су забрана увоза украјинских пољопривредних производа и иступање Пољске из Европског зеленог договора.
Tramp: Bajden odgovoran za invaziju ilegalnih migranata

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Туск не искључује увођење ембарга на пољопривредне производе из Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.