Како се отарасити мрава?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 17:00

Како се отарасити мрава?

Иако се мрави могу појавити у кући у било које доба године, можда ћете приметити да постају посебно активни у пролеће. Фото: Pixabay/Leona2013 То је зато што након што су зиму провели скривајући се испод гомиле дрвета или чак скривајући се унутар ваших зидова – комбинација топлијег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << времена и више кише него иначе је њихов сигнал да је време да почну да узгајају своју колонију. А за то им је потребна храна.
Срећом по мраве, ваш дом, посебно ваша кухиња, има довољно хране да нахрани колонију, и они нису стидљиви када је у питању било шта што је остало на пулту, у ормарићима, фиокама или на поду у облику мрвице. Ако имате кућног љубимца као што је пас или мачка који једе из посуде на поду, ви у основи обезбеђујете мравима бифе свега што љубимац једе. Такође не желите да користите јаке хемикалије за убијање или одбијање мрава, јер би то значило излагање вашег љубимца истим хемикалијама.
Дакле, ево неколико производа за домаћинство које вероватно већ имате у остави који се могу користити за одбијање мрава, а такође су безбедни за кућне љубимце. Цимет Ово је вероватно најпознатији од свих природних, уради сам, репелената мрава. И док постоје опречне информације о томе да ли ради или не (или да ли су вам потребне огромне количине цимета да бисте видели разлику), постоји већ дуже време и препоручују га многи стручњаци. Да бисте то сами испробали, поспите циметом (или циметовим уљем) места на којима сте видели мраве, укључујући прозорске клупице, подове и кухињски пулт.
Сунђер натопљен отопљеним шећером Да бисте лакше изашли на крај са мањим инфестацијама мрава, намочите велики сунђер у воду која садржи растворени шећер и ставите га на под где мрави долазе у вашу кухињу. Отприлике 24 сата касније, проверите сунђер. Како пише 24сата, велике су шансе да буде пун мртвих мрава. Исперите мраве и сунђер, поново их потопите у шећерну воду, вратите их на њихов пут или близу њих и наставите да радите док мрави не нестану. 
Усисивач се не препоручује; како безбедно да покупите поломљено стакло – хлеб, лепљива трака…

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се отарасити мрава? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.