У овом делу куће најчешће се јавља буђ. Ево како да је се решите

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 16:04

У овом делу куће најчешће се јавља буђ. Ево како да је се решите

Пролеће је званично стигло, а за многе то значи да је време да ставимо рукавице и узмемо средства за чишћење. Фото: Pexels/RyutaroTsukata Да бисмо обезбедили чист и безбедан дом, требало би да додамо средства за чишћење буђи на нашу листу.
Што се тиче једног места које увек прво треба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да прегледате, то мора бити купатило. Плесни су потребне две главне компоненте за раст: храна и влага.
Када је реч о купатилима, може бити много ако не предузмете кораке да их уклоните. Ове просторије могу имати много опција за храну за буђ у облику прашине, ћелија коже и других органских честица.
С обзиром на ова два елемента, буђ може почети да расте за само 24 до 48 сати. Када се колонија успостави, може почети да ослобађа поре по целом простору, стварајући лош квалитет ваздуха у затвореном простору и контаминирајући површине. Такође повећава шансе за развој додатних проблема са буђом у просторији. Пажљивим прегледом простора током пролећног чишћења можемо осигурати да наша купатила остану сигурно уточиште. Одређена места у купатилу су веома склона расту буђи.
Ово су три области којима треба дати приоритет током инспекције: У тоалету Све што треба да урадите је да дођете до шоље, подигнете поклопац и погледате унутрашњост резервоара и унутрашњост самог поклопца. Ако постоји буђ, то може указивати на већи проблем негде другде у кући. Што се тиче тоалетне шоље, поклопац је тежак, али није херметички затворен. Ако буђ почне да расте унутар резервоара, то обично значи да у ваздуху има довољно спора да су неки успели да уђу на ово место. Није немогуће доћи до тоалета.
Неки плесни остају непримећени годинама, дозвољавајући проблему да расте, шири се по кући и потенцијално утиче на здравље изложених. Да бисте то избегли, зграбите лампу и изблиза погледајте цео простор испод лавабоа или лавабоа у купатилу. Потражите раст буђи и потенцијалне проблеме који могу довести до раста, као што су истрошене цеви које цуре.
На споју каде / туша Како малтер временом постаје порозан, органске честице и вода могу да продру унутра, стварајући савршено окружење за развој гљивица међу нама. Понекад се ова буђ може проширити све до зида иза малтера, стварајући још већи проблем контаминације. Док вршите дубинско чишћење купатила, пажљиво погледајте спојеве у кади или тушу да видите да ли има било каквих знакова буђи.
Усисивач се не препоручује; како безбедно да покупите поломљено стакло – хлеб, лепљива трака…

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У овом делу куће најчешће се јавља буђ. Ево како да је се решите се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.