Вучић: Нисмо се до сада усаглашавали са актима ЕУ попут оног за убиство Наваљног

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 15:15

Вучић: Нисмо се до сада усаглашавали са актима ЕУ попут оног за убиство Наваљног

Председник Србије Александар Вучић је, на питање новинара да ли се Србија ускладила са декларацијом ЕУ којом се председник Русије Владимир Путин сматра одговорним за убиство руског опозиционара Алексеја Наваљног, изјавио данас да се Србија до сада није усаглашавала по тим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питањима. Фото: Танјуг/AP Photo/Armando Babani „До сада се по таквим питањима нисмо усаглашавали, нисмо то радили, изненадило би ме да је другачије. Ако ви мислите да је то трагедија и разлог да нас нападнете, ја не мислим, мислим да је веома важно да Србија води самосталну политику, независну и да процењује од случаја до случаја“, рекао је Вучић на конференцији за медије на Регионалном самиту о Плану раста и економског приближавања.
Вучић је додао да је због неизјашњавања по одређеним питањима, проценат усаглашавања Србије са актима ЕУ негде око 64 одсто. На питање новинара да прокоментарише обраћање Путина пред Федералном скупштином, Вучић је навео да није успео да прати обраћање.
„Нисам видео, добио сам неколико порука, али бих волео да видим све што је председник Путин говорио да бих могао тако нешто да коментаришем, сувишем сам озбиљан човек да бих могао ствари да извлачим из контекста. Чуо сам да су потврдили увођење „Циркона“ у Руску војску, видео сам да су потврдили да је ракетни систем „Сармата“ готов, то је велико ојачање за руску војску“, рекао је Вучић.
На питање новинара да прокоментарише изјаву шефа посматрачке мисије Парламентарне скупштине Савета Европе Стефана Шенаха у којој се наводи да је стечен утисак да су избори у Србији покрадени, Вучић је рекао да се не може говорити о изборној крађи без изношења доказа.
„То би било као када бих ја рекао за тог Шенаха, који је иначе познат по много чему у Аустрији, стекао сам утисак да је реч о белосветском лопову и преваранту, многи људи су ми то рекли, а сада да ли јесте или није Бог ће то знати“, истакао је Вучић.
Kecmanovići danas na suđenju iznose odbranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Нисмо се до сада усаглашавали са актима ЕУ попут оног за убиство Наваљног се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.