Кецмановићи данас на суђењу износе одбрану

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 14:00

Кецмановићи данас на суђењу износе одбрану

У Вишем суду у Београду данас се без присуства јавности наставља суђење родитељима дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи „Владислав Рибникар“ убио девет вршњака и чувара те школе. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Оптужени Владимир и Миљана Кецмановић, као и инструктор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и власник стрељане у којој је, како се сумња, дечак учио да пуца, требало би да изнесу одбрану, а питања ће моћи да им постављају и родитељи убијене деце.
У суд су стигли родитељи убијене деце, као и оптужена Миљана Кецмановић која се брани са слободе, док је њен супруг у притвору.
Више јавно тужилаштво је одустало од испитивања родитеља убијене деце, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања. Поред родитеља првооптуженом Владимиру Кецмановићу питања ће постављати тужилаштво, браниоци, оштећени и суд.
Суђење се, одлуком суда, одвија без присуства јавности, из разлога заштите интереса малолетних жртава.
Иначе, један од двојице тужилаца који је до сада заступао оптужницу Никола Ускоковић, враћен је у основно тужилаштво, јер је био упућен на рад у ВЈТ, а процедура избора у ово тужилаштво још није окончана. Из тог разлога, по први пут једну оптужницу пред судом ће заступати и Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић који је био присутан у судници од самог почетка суђења.
Он ће такође постављати питања окривљенима. Отац дечака убице, оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности, јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.
Дечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје школске другове из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.
Vučić stigao na Regionalni samit u Tirani o Planu rasta za Zapadni Balkan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кецмановићи данас на суђењу износе одбрану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.