Две општине добиле средства за опремање индустријских зона: У Руму долази кинеска компанија која ће, по први пут у Србији, производити целе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 12:57

Две општине добиле средства за опремање индустријских зона: У Руму долази кинеска компанија која ће, по први пут у Србији, производити целе

У Покрајинскom секретаријатu за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су потписани уговори о припремању индустријских зона у две општине – Руми и Темерину. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić – Ово је прошлогодишњи позив где смо износом од 500 милиона динара помогли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 5 локалних самоуправа са 6 уговора, где опремамо индустријске зоне јер нам је циљ да омогућимо отварање и долазак нових компанија као и отварање нових радних места. На пример, у општини Рума имамо уговорен долазак кинеске компаније која је већ кренула са извођењем радова на изградњи производне хале, која ће у првој фази запослити преко 200 нових радника, од којих ће већина бити високо-образованог кадра када је реч о електро и машинским инжењерима- рекао је Александар Софић, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Уговоре је потписала председница општине Рума Александра Ћирић-Бошковић, која је овом приликом истакла. – Ово је од изузетног значаја за развој привреде и индустрије на територији општине Рума. Наша општина постала је веома погодно место за долазак страних инвестиција, поготово сада када се гради нова, брза саобраћајница, а нарочито и у најави када се заврши Фрушкогорски коридор. Кинеска компанија “Хаитиан” позната је по производњи ЦНЦ машина и бризгалица. Та компанија ће омогућити да се први пут, на територији наше земље, производи цео производ, а не само делови. Ове машине производиће се у Руми одакле ће се извозити на европско и светско тржиште. С обзиром да је реч о великом пројекту, ми смо били у обавези да им обезбедимо приступни пут који ће им омогућити долазак до наше индустријске зоне.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Такође, уговор о добијеним субвенцијама потписао је и председник општине Темерин, Младен Зец који је овом приликом истакао:
-С обзиром да наша радна зона није била комплетно опремљена, ми смо овим пројектом добили продужење пута како би могли пролазити. Реч је о додатна три метра, па ће стога ширина пута износити 6 метара. У питању је 1,4 километара пута до радне зоне 21 и 26. Такође, смо са Покрајинским секретаријатом потписали још један пројекат где смо добили средства за канализациону мрежу у радној зони.
Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za mart

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две општине добиле средства за опремање индустријских зона: У Руму долази кинеска компанија која ће, по први пут у Србији, производити целе производе (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.