Концерт севдах групе Диванхана у Позоришту младих

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 08:30

Концерт севдах групе Диванхана у Позоришту младих

9. марта у Позоришту младих имаћете прилику да погледате и послушате концерт сарајевске севдах групе Диванхана. Фото: pozoristemladih.co.rs Диванхана је основана почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву.
Бенд изводи традиционалну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике. Посебан фокус стављају на његовање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Поред врло посвећеног и истраживачког приступа традицији, Диванхана свој стваралачки опус обогаћује и ауторском музиком за коју инспирацију црпе управо из традиционалне песме.
Ово је један од концерата у оквиру турнеје Заврзлама, што је и назив најновијег од пет до сада објављених албума.
Донео је једанаест бисера и велику новину у каријери Диванхане, њихове ауторске нумере, које су својим квалитетом привукле подједнаку пажњу као и препознатљиви, колоритни аранжмани традиционалних песама односно композиција других аутора Шабан Бајрамовић, Љубиша Стојановић-Луис и други.
Карте се могу набавити путем продајне мреже „Gigstix-а“ или онлајн.
„Orthodox Celts“ nastupom u Fabrici sa novosadskom publikom obeležava Dan svetog Patrika

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Концерт севдах групе Диванхана у Позоришту младих се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.