Бела кућа забранила пренос америчких података у Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 08:22

Бела кућа забранила пренос америчких података у Кину

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена данас је представила извршну наредбу којом се забрањује пренос геномских и других личних података у Кину у циљу очувања националне безбедности. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith Бела кућа тако жели да обузда масовни одлив геолокацијских, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << биометријских, здравствених и финансијских информација Американаца ка одређеним земљама, у које спадају и Русија, Иран, Северна Кореја, Куба и Венецуела, објавио је Ројтерс.
„Ово је начин Беле куће да се ухвати у коштац са низом веома специфичних безбедносних претњи, који потичу из Кине и Русије, у шта спадају и претње које представљају компаније за геномику, као што је БГИ“, рекао је бивши званичник Савета за националну безбедност Питер Харел.
Како преноси британска агенција то је покушај Вашингтона да заустави проток америчких личних података у Кину, део вишегодишње борбе око трговине и технологије. Конгрес САД разматра закон којим би се забранило савезним агенцијама да склапају уговоре са кинеском БГИ групом и другима из те земље, у склопу настојања да се Кини спречи приступ америчким генетским и личним здравственим подацима.
Овог месеца, БГИ група је саопштила да подржава заштиту личних података, али истакла да „закон који ће ефикасно избацити БГИ са америчког тржишта неће постићи тај циљ“.
Компанија је саопштила да у САД не прикупља узорке пацијената, нити да има приступ личним или генетским подацима.
Bajden i Tramp pobedili na stranačkim predizborima u Mičigenu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа забранила пренос америчких података у Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.