Рецепт дана: Шпегете са празилуком

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 06:00

Рецепт дана: Шпегете са празилуком

У овом рецепту, ароматични празилук се састаје са зачињеном горгонзолом и кремастим маскарпонеом да би се направио диван сос који се може направити за само 20 минута. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Састојци: 1 штап празилука 100 грама горгонзоле 2 кашике маслиновог уља со 250 грама шпагета (или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << друге тестенине) 100 грама маскарпонеа 50 грама пармезана мушкатни орашчић бибер Припрема: Прокувајте велику количину воде. У међувремену празилук исеците на колутове, а затим га оперите. Нарежите горгонзолу на коцкице и оставите са стране. У тигању загрејте маслиново уље и на средњој ватри динстајте благо посољени празилук око 10 минута. Воду доста посолите и у њој скувајте тестенину. Празилуку у тигању додајте маскарпоне и горгонзолу. Нарендајте пармезан и мало мускатног орашчића. Оцедите тестенину и сакупите воду. Сада прелијте сос од сира са мало воде за тестенине док не добијете кремасти сос. Посолите и побиберите. Послужите сос са тестенином и још мало пармезана.
Пријатно!
Zašto neke vrste ribe nikako ne treba jesti često?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Шпегете са празилуком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.