Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 06:00
Рецепт дана: Шпегете са празилуком
У овом рецепту, ароматични празилук се састаје са зачињеном горгонзолом и кремастим маскарпонеом да би се направио диван сос који се може направити за само 20 минута.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt
Састојци:
1 штап празилука
100 грама горгонзоле
2 кашике маслиновог
уља
со
250 грама шпагета (или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << друге тестенине)
100 грама маскарпонеа
50 грама пармезана
мушкатни орашчић
бибер
Припрема:
Прокувајте велику количину воде. У међувремену празилук исеците на колутове, а затим га оперите. Нарежите горгонзолу на коцкице и оставите са стране. У тигању загрејте маслиново уље и на средњој ватри динстајте благо посољени празилук око 10 минута. Воду доста посолите и у њој скувајте тестенину. Празилуку у тигању додајте маскарпоне и горгонзолу. Нарендајте пармезан и мало мускатног орашчића. Оцедите тестенину и сакупите воду. Сада прелијте сос од сира са мало воде за тестенине док не добијете кремасти сос. Посолите и побиберите. Послужите сос са тестенином и још мало пармезана.
Пријатно!
Zašto neke vrste ribe nikako ne treba jesti često?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Шпегете са празилуком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.