Газа: Четворо деце умрло од неухрањености, још седморо у критичном стању

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 21:50

Газа: Четворо деце умрло од неухрањености, још седморо у критичном стању

Четворо деце умрло је од дехидрације и неухрањености у болници Камал Адван у северној Гази, док се још седморо малолетника налази у критичном стању, саопштило је Министарство здравља те палестинске енклаве. Фото: Танјуг/AP/Hatem Ali Хуманитарна организација Projecat Hope, који води >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << примарну здравствену клинику у централном граду Деир ел-Балах, тврди да је 11 одсто деце млађе од пет година такође неухрањено.

Ова хуманитарна група саопштила да 21 одсто трудница које је лечила у последње три недеље такође пати од неухрањености.
Званичници УН кажу да је због израелске окупације четвртине становништва Појаса Газе од 2,3 милиона људи на ивицу глади.
Project Hope тврди да „људи наводе да не једу ништа осим белог хлеба јер је воће, поврће и другу храну богату хранљивим материјама готово немогуће пронаћи или је прескупа“.
Неухрањеност је посебно опасна за труднице и новорођенчад, којима су потребне додатне хранљиве материје, преноси Ал Џазира.
Izrael uverava da želi diplomatsko rešenje sa Hezbolahom

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Газа: Четворо деце умрло од неухрањености, још седморо у критичном стању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.