Песков: Орбанови страхови о заједничкој граници са Русијом су неосновани

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 21:15

Песков: Орбанови страхови о заједничкој граници са Русијом су неосновани

Русија не представља претњу ниједној држави која јој није непријатељски настројена, изјавио је данас портпарол руског председника Дмитриј Песков, коментаришући изјаву мађарског премијера Виктора Орбана да Мађарска не би желела да поново има заједничку границу са Русијом. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Ilya Pitalev
„Не слажемо се са Орбаном у свему. Русија, супротно ономе што се сада са завидном доследношћу понавља у Европској унији, не представља опасност за све државе које јој нису непријатељски настројене. Стога су страхови у вези са тим неосновани, ми покушавамо да осигурамо безбедност за себе и своју децу“, рекао је Песков новинарима, преноси РИА Новости.
Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је у уторак на састанку Вишеградске групе да Мађарска не би желела да поново има заједничку границу са Русијом јер има лоше сецања на време када је делила границу са Совјетским Савезом.

Medvedev: Rusiji je svejedno s kojim će američkim liderima sarađivati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Орбанови страхови о заједничкој граници са Русијом су неосновани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.