Замена тима Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 19:41

Замена тима Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији

Припадници Војске Србије који су од августа прошле године били ангажовани у војној операцији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије вратили су се у Републику Србију након успешног завршетка учешћа у мисији и предаје дужности новом контингенту. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране и Војска Србије
Њих су замениле колеге лекари и медицински техничари из Министарства одбране и Војске Србије који су у зону операције упућени средином овог месеца и који су, након примопредаје дужности, започели своје шестомесечно ангажовање. Они ће, као и њихови претходници, бити ангажовани на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих припадника снага у мисији.

Наш контингент у Сомалији чине штабни официр на дужности начелника санитетске службе у команди мисије и петочлани медицински тим задужен за санитетску подршку обуке и примарну медицинску заштиту међународних снага стационираних на аеродрому у Могадишу.
Војска Србије је учешће у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије започела 2012. године, а до сада је у овој мисији било ангажовано више од 120 лекара и медицинских техничара, на дужностима у команди и санитетском тиму.
Vučević: Verujem da se Srbija vraća sebi i da se ne stidi sebe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Замена тима Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.