Прва ствар коју треба да урадите након што купите  бобичасто воће

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 19:01

Прва ствар коју треба да урадите након што купите бобичасто воће

Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што продужава њихов рок трајања. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Бобице, посебно органске, имају кратак рок трајања. Шарене боровнице, малине, купине и друго бобичасто воће могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да почну да труну у року од 24 сата од куповине.
Да бисте спречили труљење, важно је да их добро оперете чим их донесете кући. Извадите их из паковања и уроните у каду састављену од воде и сирћета.
Истраживања су показала да сирћетна киселина помаже у уништавању спора плесни и бактерија са површине воћа, што им продужава рок трајања.
Не брините, нећете осетити сирће на воћу након прања. Такође је важно добро осушити бобице пре него што их ставите у фрижидер како бисте спречили прерано труљење.
Састојци за прање бобица: 1 литар обичне воде 200 милилитара сирћета бобичасто воће Како правилно опрати бобице? Ставите воду и сирће у велику посуду и добро промешајте. Потопите бобице у насталу течност и оставите да се натапају око пет минута. Оцедите течност бобица и исперите је чистом водом. Ставите опрано воће на папирне убрусе и добро осушите. На дно посуде у коју ћете чувати воће ставите папирни пешкир и све то чувајте у фрижидеру.
Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Прва ствар коју треба да урадите након што купите бобичасто воће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.