Владимир Кличко: Украјини је потребна муниција, а не војници НАТО-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 18:24

Владимир Кличко: Украјини је потребна муниција, а не војници НАТО-а

Бивши украјински светски шампион у боксу Владимир Кличко (47) изјавио је да је Оружаним снагама Украјине потребна муниција, а не војници НАТО-а. Фото: WikimediaComonns/Olaf Kosinsky „Дебата о војницима НАТО-а у Украјини одвлачи пажњу. Не требају нам немачки војници. Не треба нам НАТО војник. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Све ово можемо да урадимо са супериорним оружјем које треба да добијемо од слободног света и од НАТО-а. Потребна нам је муниција. Треба нам боље оружје. Не требају нам војници“, рекао је он у интервјуу Билду, коментаришући разговоре о слању западних трупа у Украјину.
Брат градоначелника Кијева Виталија Кличка, такође је истакао да свет „напушта Украјину“ и да не обезбеђује довољно оружја за одбрану. Макрон је у уторак, обраћајући се новинарима након конференције о подршци Украјини у Паризу, рекао да лидери западних земаља разговарају о могућности слања трупа, али да нису постигли консензус.
Коментаришући изјаву немачког канцелара Олафа Шолца да Немачка неће испоручити крстареће ракете „Таурус“ за одбрану од Русије, јер, како је навео, постоји велики ризик да Немачка постане страна у рату је, каже, сувише велики, Кличко је рекао да је то „веома разочаравајуће“.
„Да бисмо се одбранили, потребно нам је оружје! У рату се не бори песницама као у мојој бившој каријери!“, рекао је он.
Он је упозорио немачку владу да ће доћи до домино ефекта, уколико Украјини не буде испоручено оружје и муниција.
„Ако паднемо, нећемо бити последњи у Европи“, упозорио је он.
Politiko: Makronova želja da se poveća pomoć Ukrajini nailazi na otpor opozicije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Владимир Кличко: Украјини је потребна муниција, а не војници НАТО-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.