Вучић: Неко мора да се бави чињеницама из извештаја ОДИХР, а не лажима појединих медија. У петак ћу разговарати са колегама из странке на тем

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 17:12

Вучић: Неко мора да се бави чињеницама из извештаја ОДИХР, а не лажима појединих медија. У петак ћу разговарати са колегама из странке на тем

Председник Републике Србије Александар Вучић учествује данас на самиту Украјина-Југоисточна Европа, који се одржава у Тирани. Фото: Tanjug Preentscreen Одговарајући на питања новинара у Тирани, на маргинама самита Украјина – Југоисточна Европа, председник Србије истакао је да ће у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << петак по подне с колегама из Српске напредне странке разговарати о изборима у Београду, да он лично није променио став и да сматра да треба ићи на изборе, али да је одлука о томе на онима који имају власт у странци.
У прилогу Војводина уживо погледајте изјаву председника Републике Србије Александра Вучића о извештају ОДИХР-а и изборима у Србији:
Када је у питању извештај Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) нико не помиње, нити може да помиње крађу на изборима, јер је није ни било, каже Вучић
“Неко мора да се бави и чињеницама, а не лажима појединих медија и неспособних политичара који не могу да победе на изборима”, рекао је Вучић новинарима који извештавају са регионалног самита у Тирани.
Наша обавеза је, додао је он, да поступамо у складу са препорукама ОДИХР и наши надлежни органи и друге институције које се тиме баве треба да почну са радом.
Он је рекао и да се “наслушао глупости да Вучић спрема изборе 28. априла”. “Ја и не могу да распишем избора, али ако нема избора председника Скупштине града Београда 3. марта и нема формирања власти, само су два датума за одржавање избора у законском року – 21. и 28. април”, навео је он.
Може у мају, ако се формира већина да изаберу председника Скупштине, па онда остаје више времена до избора, до краја маја, рекао је Вучић.
“То нема везе ни са ОЕБС, ни са ОДИХР, ни са Светим Петром, ни Мариником Тепић и штрајком глађу. То има везе само са законом, а Србија мора да се држи закона и устава”, навео је он.
“У петак поподне разговори са колегама из странке о изборима у Београду” Истакао је да ће у петак поподне са колегама из Српске напредне странке разговати о изборима у Београду, да он лично није променио став и да сматра да треба ићи на изборе, али да је одлука о томе на онима који имају власт у странци.
У изјави новинарима Вучић је рекао да његови страначки пријатељи и шефови странке сматрају да треба да се формира власт у Београду, пошто кажу да имају већину.
“Ја нисам мењао свој став до сада, али сам им обећао да ћу разговарати са њима у петак поподне”, навео је Вучић и додао да ће сутра предвече када се врати одмах имати сусрет са председником Централноафричке Републике који ће бити гост Србије.
“И са њим имам тет-а-тет састанке и организујем вечеру за њега. У петак имам много обавеза, али у петак поподне могу да разговарам са њима, па ћу вас обавестити”, рекао је Вучић.
Како је додао, он до сада, није видео разлог за промену свог става о Београду. “Ако немате пун легитимитет, не видим разлог да се не иде на изборе, али они имају власт у странци и они доносе одлуке. Хвала им на томе што су ме питали и што ће сачекати моје мишљење, па ћемо да видимо”, рекао је Вучић.
Vučić se izborio za interese Srbije: Iz deklaracije izbačene tačke koje su Kosovo predstavljale kao jednu od država učesnica Samita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Неко мора да се бави чињеницама из извештаја ОДИХР, а не лажима појединих медија. У петак ћу разговарати са колегама из странке на тему избора у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.